contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pachetele Cu Umplutura De Carne Si Morcovi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Pentru sfarsitul asta de saptamana va propun ceva rapid si extrem de usor de realizat :P
...va veti incanta cu siguranta prietenii sau familia :)
Ingrediente:
- 400 g. aluat foietaj
- 150 g. morcovi
- 2 linguri patrunjel tocat proaspat sau menta
- 250 g. carne tocata mixta
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- 1 ou
- 1 lingura lapte
Mod de preparare:
Se dezgheata aluatul:


Aveti nevoie doar de o "bucata" de aluat :P (cealalta se reintoarce in congelator, pentru alte nebunii :D)


Se curata morcovii, se spala si se dau pe razatoare. Se spala patrunjelul sau menta, si se taie marunt.
Se prajeste carnea tocata in ulei; se adauga morcovii si se prajesc impreuna cu carnea. Se condimenteaza cu sare si piper:


Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Se desface aluatul si se taie in 9 patrate:


Se intinde, usor, fiecare bucata de aluat cu sucitorul presarat cu faina:


Se aseaza gramajoare de carne tocata, lasand marginile aluatului libere.
Se separa albusul de galbenus; se ung marginile aluatului cu albus batut:


Se indoaie colturile spre mijloc si se apasa tare sa se lipeasca:

 


Se aseaza pachetelele pe o tava umezita si tapetata cu hartie de copt:


Se amesteca galbenusul cu lapte (la temperatura camerei) si se ung pachetelele:


Se da tava la cuptor cca. 25 de minute.
Unele dintre ele s-au mai desfacut, desi le-am apasat bine, hihi, dar dupa cum vedeti n-arata deloc rau, mie imi seamana a flori...in bloom :P


Se scot pe hartie absorbanta si se lasa sa se racoreasca; se transfera apoi pe platoul de servit:


Verdictul: foooooarte gustoase!!! :P


Minunate, si calde si reci!!!
...iar daca le serviti langa un tzatziki, puteti spune ca v-ati rasfatat pe cinste :))


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com