Pachetele Cu Umplutura De Carne Si Morcovi
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Pentru sfarsitul asta de saptamana va propun ceva rapid si extrem de usor de realizat :P
...va veti incanta cu siguranta prietenii sau familia :)
Ingrediente:
- 400 g. aluat foietaj
- 150 g. morcovi
- 2 linguri patrunjel tocat proaspat sau menta
- 250 g. carne tocata mixta
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- 1 ou
- 1 lingura lapte
Mod de preparare:
Se dezgheata aluatul:
Aveti nevoie doar de o "bucata" de aluat :P (cealalta se reintoarce in congelator, pentru alte nebunii :D)
Se curata morcovii, se spala si se dau pe razatoare. Se spala patrunjelul sau menta, si se taie marunt.
Se prajeste carnea tocata in ulei; se adauga morcovii si se prajesc impreuna cu carnea. Se condimenteaza cu sare si piper:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Se desface aluatul si se taie in 9 patrate:
Se intinde, usor, fiecare bucata de aluat cu sucitorul presarat cu faina:
Se aseaza gramajoare de carne tocata, lasand marginile aluatului libere.
Se separa albusul de galbenus; se ung marginile aluatului cu albus batut:
Se indoaie colturile spre mijloc si se apasa tare sa se lipeasca:
Se aseaza pachetelele pe o tava umezita si tapetata cu hartie de copt:
Se amesteca galbenusul cu lapte (la temperatura camerei) si se ung pachetelele:
Se da tava la cuptor cca. 25 de minute.
Unele dintre ele s-au mai desfacut, desi le-am apasat bine, hihi, dar dupa cum vedeti n-arata deloc rau, mie imi seamana a flori...in bloom :P
Se scot pe hartie absorbanta si se lasa sa se racoreasca; se transfera apoi pe platoul de servit:
Verdictul: foooooarte gustoase!!! :P
Minunate, si calde si reci!!!
...iar daca le serviti langa un tzatziki, puteti spune ca v-ati rasfatat pe cinste :))