Pachetele Cu Branza De Vaci
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- foi de placinta
- 3-400 g brînza de vaci(Quark)
- 1 mîna stafide
- 1 ou
- 100 g zahar
- coaja rasa de la o lamîie
- unt topit pentru uns
- ou pentru uns(optional)
- zahar pudra pentru pudrat(optional)
Umplutura:Am amestecat brînza cu ou,zahar,stafide si coaja de lamîie.
Eu nu gasesc foi de placinta asa subtiri,dar am gasit ceva asemanator.
Ce am gasit eu,se numeste foaie de strudel,si are vreo 150 cm lungime si 40 cm latime.
Am taiat fîsii late de aproximativ 15 cm pe care le-am uns cu unt moale.
Ce am gasit eu,se numeste foaie de strudel,si are vreo 150 cm lungime si 40 cm latime.
Am taiat fîsii late de aproximativ 15 cm pe care le-am uns cu unt moale.
Am pus cîte 2 linguri de umplutura la un capat,am acoperit cu marginile de
pe lungime în interior,am pensulat deasupra un strat subtire de unt moale,
apoi am rolat pachetelul.Nu am imagine,dar sper sa întelegeti cum am facut.
Adela a împachetat altfel.Foile mele au fost mai groase,de aceea am rolat asa.
pe lungime în interior,am pensulat deasupra un strat subtire de unt moale,
apoi am rolat pachetelul.Nu am imagine,dar sper sa întelegeti cum am facut.
Adela a împachetat altfel.Foile mele au fost mai groase,de aceea am rolat asa.
Am pus pachetelele cu brînza pe o tava u hîrtie de copt si le-am dat în cuptorul
preîncalzit la 180°C pîna s-au rumenit asa cum ne place noua.
(Pentru ca a mai ramas unt topit,l-am folosit la uns pachetelele,si nu am mai folosit ou).
preîncalzit la 180°C pîna s-au rumenit asa cum ne place noua.
(Pentru ca a mai ramas unt topit,l-am folosit la uns pachetelele,si nu am mai folosit ou).
Dupa ce s-au racorit putin,le-am pudrat cu zahar pudra.Au fost delicioase!
Multumesc,Adela!