Paccheri Cu Legume Si Chili Dulce
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit la Lidl, Paccheri!
Paste traditionale napoletane din faina de grau dur, sub forma de tuburi scurte. Era o punga mare de 500g grame, la vreo 5 ron, din care am gatit de doua ori. O reteta de post, si una de dulce.
Aceasta e de post ;-)
Ingrediente:
150g paccheri(16buc.),
1 dovlecel,
1 morcov,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
1 lingura condimente pt. legume Kotanyi, Nouvelle Cuisine,
sos de chili dulce.
Mod de preparare:
Legumele se spala, se curata si se taie bastonase.
Se calesc intr-un wok, in ulei incins.
Cand s-au distuit se presara lingura de condimente pentru legume Kotanyi, gama Nouvelle Cuisine
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj, in jur de 12 minute, deoarece sunt preparate din faina de grau dur, fierb mai greu si se trec peste un jet de apa rece, se scurg si se presara putin ulei peste ele, ca sa nu se lipeasca.
Intr-un vas de yena rotund si mic, uns cu ulei, se aseaza tuburile in picioare(16 buc.) si se umplu cu legumele racite.
Mentionez ca era bine daca puneam doi dovleci si doi morcovi, nu prea au fost de-ajuns legumele.
Se stropesc din abundenta cu sos de chili dulce. Daca nu aveti puteti pune si bulion, desigur.
Se dau 10 minute la cuptor, la 160 de grade.
Se presara patrunjel proaspat si se servesc calde.
Foarte gustoase!!