contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ovis Molis Cu Gem

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Nu ma intrebati de ce se cheama asa...
In cartea mea de bucate e scris ovis molis, iar o traducere in limba romana, n-am gasit... Daca stie cineva, rog sa-mi spuna...

Ingrediente pentru circa 50 biscuiti:
* 200 g faina
* 100 g amidon de cartofi
* 200 g unt
* 100 g zahar pudra
* 5 oua
* gem de capsuni (sau de care are fiecare...
* sare
Intii de toate punem cele 5 oua in apa rece si dam drumul la aragaz. Cind apa incepe sa clocoteasca, le lasam 9 minute, apoi le scurgem de apa, dam drumul la apa rece si le curatim... Hi, hi... mare filosofie, asa-i ?!
Separam albusurile de galbenusuri (albusurile intre timp, le putem rontai...) si lasam acestea din urma, sa se raceasca bine.
Intr-un castron, cernem faina impreuna cu amidonul si un pic de sare, punem si untul molcut taiat bucatele, zaharul pudra si galbenusurile si incepem sa amestecam bine toate ingredientele.



Eu le-am amestecat un pic cu minuta proprie, dar puteti folosi o furculita (asta am dedus eu dupa aia), apoi am pus in functiune robotul si am amestecat bine, toate ingredientele. Vom obtine o pasta destul de molcuta, nu tare cum imi imaginasem eu...



Dam forma de bila aluatului si-l invelim intr-o coala de hirtie de copt si lasam aluatul la odihnit pentru cel putin 30 de minute.











Dupa ce s-a scurs timp respectiv, luam aluatul si facem circa 50 de bilute. Eu am facut bilutele de 14 g una, deci sint destul de micute. Le asezam in tava de la cuptor pe hirtie de copt, iar cu coada unei linguri facem o mica gaurica in centrul bilutelor.
Atentie, nu asezati toate bilele in aceeasi tava, pentru ca la copt ele se mai lasa si se vor lipi una de alta.



Infierbintati cuptorul la 180 de grade, timp in care puneti tava in frigider sau intr-un loc rece, asa biscuitii isi vor pastra cit de cit forma initiala. Bagam tava la cuptor pentru circa 10 minute, apoi cu siringa pentru dulciuri umplem gaurelele cu gem, e bine daca aveti un gem mai grosut, ca al meu era cumparat si a cam inceput sa fiarba in cuptor si sa murdareasca biscuitii pe margini. Cred ca cel mai bine ar fi sa amestecati gemul cu un pic de nuca macinata...
Deci... dupa ce am umplut bilutele cu gem, dam din nou la cuptor tava, de aceasta data pentru circa 15 minute. Asezati tava pe a doua treapta (de sus in jos) pentru ca altfel biscuitii se vor colora prea tare la talpa. Scoatem tava de la cuptor si lasam sa se raceasca... biscuitii sint foarte, foarte fragezi, dar gustosi cind sint reci.



Ii putem aseza intr-o cutie pentru conservat biscuitii, si-i putem pastra pentru cel putin doua saptamini... asta daca rezista...





Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com