contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua Vopsite Natural De Paste (retetele Bunicii)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:

oua (de gaina,rata,gasca,curca,prepelita)

1.Prima varianta

foi de ceapa rosie, cu cat mai multe cu atat mai bine

foi de ceapa alba

sfecla rosie

diferite frunzulite

putin otet

2.A doua varianta

hartie creponata

otet

Mod de preparare:

La tara, bunica mea Dumnezeu sa o ierte ,vopsea ouale intr-un mod inedit si natural.Folosea foi de ceapa rosie,foi de ceapa alba si felii de sfecla rosie.Mama mea a continuat traditia,eu o continui de ani de zile si sper din tot sufletul ca si fiica mea sa procedeze la fel.

Ouale se spala bine cu apa si detergent si se clatesc la fel de bine.Se sterg sau se lasa sa se usuce. Apoi,fiecare ou se uda pe locurile unde se aplica frunzulita sau frunzulitele dupa modelul dorit. Fiecare ou se coase sau se leaga intr-o bucata de ciorap subtire sau tifon. Un ciorap ajunge pentru destule oua. Ouale se pun la fiert intr-o oala impreuna cu frunzele de ceapa rosie si sfecla rosie taiata feliute.Sa turnati si cateva linguri de otet.Ouale se fierb dupa preferinta moi sau tari.Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala si apa in care au fiert pentru a prinde culoarea.Se scot ,se despacheteaza usor si se ung cu slaninuta sau cu putin ulei pentru aspect.

In acelasi mod ,dar fara frunzulite vopsesc si oua de prepelita.Ies foarte frumoase,sunt sanatoase,iar in cosulet arata uluitor,troneaza ca niste regine.

Intotdeauna de Pasti fac si salata de oua.

O sa gasiti si reteta de salata de oua daca doriti,dar o sa devina si la dvs o obisnuinta a meniului de Pasti si nu numai.

2.Fiecare ou se infasoara in hartie creponata de o singura culoare sau se taie fasii din mai multe culori,se unesc si se infasoara fiecare ou individual,dupa care se introduce intr-o bucata de tifon si se fierb in functie de cum doriti sa obtineti ouale (moi,tari...)







Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com