Oua Umplute
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ouale umplute aproape ca nu lipsesc de la nici o masa feltiva. Sunt gustoase, aspectoase, cu tot felul de umpluturi.
Mod de preparare:
Intr-un vas cu apa rece si putina sare se aseaza ouale si se pun la fiert. Se fierb la foc mic cca. 8 minute dupa ce a dat in clocot. Apoi se scot, se racesc sub jet de apa si se curata de coaja. Se taie in doua pe lungime cu un cutit riglat ca sa se obtina marginea albusului dintat. Din galbenusurile plus celelalte ingrediente se fac 2 umpluturi.
Galbenusurile se zdrobesc cu o furculita si se amesteca branza feta si smantana dupa caz, pentru a obtine consistenta dorita. Se pune sare, piper si mararul tocat si zdrobit intr-un mojar.
La fel galbenusurile se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu branza feta si maioneza. Se pune sare, piper si boia dulce. Se incorporeaza cateva fefi de sunca taiata cubulete mici.
Cu cele doua compozitii se umplu jumatatile de oua. Dupa ce s-au umplut toate, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu maioneza si frunze de patrunjel, la cele cu sunca si marar, la cele cu branza si marar.