Oua Umplute
articol scris de burdulea56 blog 0. dulcesarat.blogspot.com - importul e gol
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
6-7 oua, 1 cutie pate ficat de pasare, 2 lingurite unt, 1 ceapa mica razuita pe razatoarea cu gauri mici(sau 1/2 daca e mai mare), 3 crengute patrunjel verde tocat marunt, 1/2 lingurita piper macinat, sare.
Pt maioneza: cateva galbenusuri din ouale fierte, 2 galbenusuri crude, 2 lingurite mustar, ulei. La maioneza deja preparata eu mai folosesc 2 linguri smantana sau iaurt danone, pe care le adaug inainte de a pune maioneza pe platou.
Mod de preparare: Se fierb ouale tare, se decojesc, se taie in jumatate pe lungime si scoatem galbenusurile. Intre timp pregatim maioneza: zdrobim bine 2 sau 3 galbenusuri fierte cu alte 2 crude, adaugam mustarul, omogenizam bine, apoi adaugam cate putin ulei si amestecam continuu(eu folosesc robotul) pana se obtine o maioneza consistenta. Daca va place cu multa maioneza, atunci veti prepara mai multa. Cand ati terminat de preparat maioneza, adaugati smantana sau iaurtul si omogenizati.
Mai avem de pregatit umplutura astfel: restul galbenusurilor se zdrobesc bine cu furculita, le amestecati cu pateul, untul, ceapa razuita, piperul, sare dupa gust si verdeata tocata fin. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile de oua, le asezam pe un platou, in mijloc turnam maioneza si ornam dupa imaginatie.
Am postat 2 platouri pregatite in ocazii diferite.