Oua Umplute
Sursa Oua umplute

articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Unul dintre cele mai cunoscute aperitive , adorat de multa lume, detestat de altii ( numai la ideea unor oua"inecate" in maioneza), iata cum le fac eu ... mancabile cum zice sotul meu .
Varianta 1
Ingrediente:
oua
smantana
putin mustar
sare
piper
Fierbem ouale in apa cu 2 stropi de otet , vreo 13 minute sa fim sigure ca-s tari, apoi le punem direct sub jet de apa rece. Lasam 1 minut si apoi le curatam. Cu un cutit bine ascutit le taiem in jumatate, apoi cu o lingurita sau fara scoatem galbenusurile si le punem intr-un castronel. Le zdrobim bine cu furculita si apoi adaugam putin mustar si cateun pic de smantana amestecand bine. Punem smantana pana obtinem o pasta cremoasa. Condimentam cu sare si piper si apoi umplem jumatatile goale.

Eu le-am umplut cu spritul :).

Le asezam pe un platou si separat facem o maioneza la care adaugam cateva linguri de smantana sau iaurt gras . Va spun din experienta ca merg mai bine asa, adica maioneza separat pentru ca nu toata lumea le mananca cu maioneza. Gata , atat pentru azi , promit urmatoarea reteta sa fie mai "consistenta" .
PP