Oua Umplute Mediteraneene
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu siguranţă ouăle umplute ocupă un loc de cinste pe mesele românilor de sărbători. Pentru această reţetă m-am abătut de la reţeta clasică şi am preparat ouăle cu o tentă mediteraneeană.
Ingrediente pentru 8 persoane:
- 8 ouă
- 150 g piept de pui, fiert şi tocat
- 1 lingură capere, tocate
- 3 roşii uscate în ulei de măsline, tocate
2 fire ceapă verde, tocate
- 1 lingură muştar de Dijon
- 2 linguri maioneză
- sare
- piper
Ingrediente pentru sosul de smântână:
- 1 ou
- 200 ml ulei
- 400 ml smântână
- 1 linguriţă rasă de muştar
- sare,
- piper alb
Se fierb ouăle tari, aproximativ 10 minute. Se scurg de apa fierbinte şi se acoperă cu apă rece. Se decojesc şi se taie jumătăţi scoţând gălbenuşurile.
Intre timp se prepară maioneza punând în vasul blenderului oul, uleiul şi muştarul. Se ţine apăsat butonul "Push" până rezultă o maioneză groasă. (cca 1 minut). Se adaugă smântâna şi se potriveşte de sare şi piper.
Într-un vas încăpător se amestecă gălbenuşurile, date pe răzătoarea mică, cu pieptul de pui tocat. Se adaugă capere, roşii, ceapa verde, maioneza, muştar, sare şi piper după gust.
Se omogenizează şi cu această compoziţie se umplu jumătăţile de ouă.
Ouăle pot fi servite cu sos de smântână sau sunt la fel de bune şi fără sos.
Poftă bună!