Oua Umplute In Sos De Rosii Si Bechamel

articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 6 oua
- 1 pateu mic de ficat de pui
- 1 conserva mica de ton
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 rosie
- 1/2 ardei
- 150 ml smantana
- 100 ml pasta de rosii
- 2 linguri faina
- 1 cana lapte
- sare , piper
- patrunjel
- ulei pentru prajit
- 50 gr cascaval razalit
Preparare
Ouale se pun la fiert cu o lingurita de sare.

Ceapa usturoiul si ardeiul se taie bucatele si se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei.
Rosia se curata de piele , se taie bucatele si se adauga peste celelalte legume.Cand acestea s-au calit se adauga smantana si pasta de rosii. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba asa doua minute.

Se pune totul intr-un bol si se toaca cu blenderul pana devine un sos .
Se prepara bechamelul.Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei si 2 linguri de faina. Se pune pe foc si se amesteca pana cand faina isi schimba culoarea. Atentie sa nu se arda. Se ia de pe foc si se adauga treptat laptele amestecand continu ca sa nu se faca cocoloase. Se pune inapoi pe foc, se adauga sare si se lasa sa fiarba 2-3 minute . Trebuie sa rezulte o crema ca si o smantana mai moale care se amesteca cu sosul de legume facut anterior.




Se pune deasupra cascaval razalit apoi se baga la cuptor la 200 grade pana cand tot cascavalul s-a topit si incepe sa se rumeneasca deasupra.

