Oua Umplute Cu Pate Si Sos De Smantana

articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De pe masa de sarbatori nu puteau sa lipseasca ouale umplute cu pate :) Este o reteta clasica de oua umplute, dar ceea ce este nou la ele este sosul. Am vazut undeva
Au fost delicioase si au completat perfect masa de Craciun.
Ingrediente:
5 oua
Umplutura:
4 linguri pate
1 lingura crema de branza
2 linguri maioneza
sare, piper
patrunjel/marar
2 galbenusuri fierte
Sos:
3 linguri smantana
1 lingura maioneza
2 linguri smantana lichida
2-3 linguri apa rece
marar
Ouale dgresate se fierb, se lasa sa se raceasca, apoi se curata, se taie in jumatati si s scoate galbenusul.
Pateul, branza, maioneza si galbenusurile faramitate se mixeaza la viteza maxima, apoi se condimenteaza si se asezoneaza cu verdeata. Umplutura se pune intr-un pos prevazut cu un dui si se umplu jumatatile de ou.
Toate ingredientele pentru sos se amesteca si sosul se toarna intr-un platou cu peretii putin ridicati. Deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute. Se asezoneaza cu marar proaspat. Se pastreaza la frigider pana la servire.