OuĂ Umplute Cu MaionezĂ
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu-i aşa că vă plac ouăle umplute? Nu o să vă vină să credeţi cât de uşor se fac. Iată:
Ce îţi trebuie pentru 6 ouă (poza 1)
- 6 ouă fierte
- un ou crud
- ulei
- muştar
- sare
- piper
Plan de lucru:
- se curăţă ouăle fierte de coajă şi se separă gălbenuşurile de albuşuri (poza 2).
- un gălbenuş fiert se pune într-un bol cu un gălbenuş crud (poza 3) şi se freacă cu ulei până obţinem maioneza (poza 4)
- cele cinci gălbenuşuri fierte care ne-au rămas se sfărâmă cu o furculiţă (poza 5)
- peste acestea se adaugă două linguri de muştar, sare, piper (poza 6) şi se amestecă până obţinem o pastă (poza 7)
- se încorporează maioneza cu pasta de gălbenuşuri (poza 8 )
- se umplu ouăle şi se serveşte, asezonate cu ridichii (poza 9)
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 5 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)