Oua Rusesti
Sursa Oua rusesti
articol scris de Pasiunesiculoare blog Pasiunesiculoare
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place maioneza,dar o evit,asa ca am preferat sa o elimin.
Cum nu mai mancasem de ani de zile oua umplute,am hotarat ca unul din aperitivele de pe masa de ziua mea sa fie acestea.
Si sa purcedem la treaba folosind:
8 oua
4 linguri smantana gatit
3 linguri unt moale
120 gr somon afumat
sare
piper alb
capere
Ouale se fierb 7 minute (eu le-am fiert in aparatul de oua,asa ca am scapat de o grija daca ies tari sau moi), iar dupa ce s-au racit, se curata si se taie pe jumatate(pe lung). Intr-un castron pune galbenusurile,untul si smantana
Se mixeaza(eu am folosit mixerul vertical) pana devin o pasta,
dupa care adaugam somonul taiat bucatele
si pasam iarasi pana se omogenizeaza tot si devine o pasta fina.Se condimenteaza dupa gust.
Eu lea-am pregatit de seara si am umplut ouale abia dimineata.Se umplu jumatatile de oua(albusurile) si se orneaza cu capere.