Oua Rosii , In Coaja De Ceapa Si Turmeric
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vrut anul acesta , neaparat, sa vopsesc ouale natural, fara sa ma mai gandesc la chimicale. Asadar, am facut totul ca la carte : intr-o cratita de inox am pus de seara cojile de ceapa (de la vreo 10 cepe, si albe si rosii), plus o ceapa rosie taiata felii, 2 linguri zdravene de turmeric si trei litri de apa. A stat asa, muratoare, vreme de vreo 14 ore. Ouale, spalate si degresate, le-am pus la fiert in acest amestec, mai pe fundul cratitei si le-am acoperit cu foile de ceapa. De la momentul in care a inceput sa fiarba, am lasat 15 minute. S-au colorat foarte frumos, turmericul a aurit culoarea, a iesit un rosu spre caramiziu si nu s-a spart nici un ou. Fierbinti, ouale au avut parte de un frecus zdravan cu slanina, asa, ca sa straluceasca si ele putin.
Va recomand calduros sa adoptati aceasta metoda, este sanatoasa si fara pericole, merita efortul cu prisosinta !