Ouă Româneşti - Ouă în Apă
articol scris de AndreiD blog ganduriculinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru că mi s-a comandat de către o forţă superioară să dispară din casă noţiunea de prăjit şi ingredientul minune – uleiul de floarea soarelui, a trebuit să improvizez şi să caut soluţii ceva mai dietetice. Aşa am ajuns la reţeta de faţă, care, dietetică fiind este şi uşor de preparat şi mai gustoasă decât simplu ou fiert. Din păcate pozele nu-s printre cele mai reuşite, dar se înţelege ideea.
- ½ litru apa
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 4 linguri otet
Preparare:
- Se pune frumuşel apa la fiert împreuna cu sarea şi oţetul;
- Când apa dă semne de agitaţie fierbinte, adăugaţi ouţele, unul câte unul.
- Nu le daţi drumul de sus, eventual