Oua Ochiuri In Cuiburi
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Aceasta paine umpluta cu ou este o idee pentru un mic dejun aromat si sanatos. Desii exista multe variante de oua ochiuri in cuiburi, eu o sa va povestesc putin cum le fac eu, deoarece este o combinatie intre oua ochiuri si paine prajita cu usturoi.
Ingrediente pentru o portie super aromata...de ce zic super aromata? O sa vedeti imediat.
- 2 oua
- 2 felii de paine
- sare
- piper
- curry praf
- chilli praf
- un catel de usturoi
- ulei
Exista mai multe moduri de preparare in functie de cum dorim sa iasa oul, moale sau tare.
Pentru ou moale:
Punem tigaia la incins, stropim cu ulei, taiem in mijlocul feliilor de paine doua patratele, le prajim putin pe ambele fete, adaugam oul in mijloc (cu focul dat tare), peste ou punem repede sare pentru a se prinde in textura lui, adaugam piper, curry si chilli pe toata suprafata feliei de paine. Cand scoatem felia de paine in farfurie, frecam fata necondimentata cu un catel de usturoi si stropim cu iaurt. Daca va place usturoiul in general, o sa va innebuneasca combinatia ;-)
Pentru ou tare: (personal, eu asa le prefer)
Punem tigaia la incins, stropim cu ulei, taiem in mijlocul feliilor de paine doua patratele si le asezam in tigaie, adaugam oul in mijloc (cu focul dat tare), peste ou punem repede sare pentru a se prinde in textura lui, adaugam piper, curry si chilli pe toata suprafata feliei de paine, intoarcem felia de paine si continuam prajirea ei. Cand scoatem felia de paine in farfurie, frecam fata necondimentata cu un catel de usturoi si stropim cu iaurt.