Oua Ochiuri Cu Legume Si Mamaliguta
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Probabil mai putin dintre voi stiti de la ce vine numele blogului, pentru ca Ama vine de fapt de la Ana-Maria. Si cum azi a fost si ziua mea (La multi ani tuturor cititoarelor mele care poarta acest nume!:) ), m-am trezit de dimineata cu dorinta de a aranja un mic-dejun mai deosebit, vesel, luminos si rustic.
Bineinteles, caldura sufocanta de la primele ore ale diminetii mi-a temperat mult avantul si am renuntat la planuri ce includeau coacere si aluaturi si m-am marginit la a lucra doar cu aragazul pentru o perioada scurta de timp.
Iata ce am pregatit.
Am inceput mai intai prin a pune apa la fiert pentru mamaliguta. Am pregatit-o din faina de malai astfel incat sa fie fina ca o budinca.
In timp ce se incalzea apa pentru mamaliga, am calit intr-o tigaie o ceapa rosie, 2 catei de usturoi, 1 ardei, 2 rosii si o mana de masline. Ele s-au rumenit tocmai cand am terminat de amestecat mamaliga pe care am pus-o fierbinte in farfurii si am acoperit-o cu legumele calite si cu sosul lasat de ele.
Apoi, in ultima faza, am facut oua ochiuri pe care le-am asezat peste legume si mamaliguta. Le-am facut moi si astfel s-au amestecat intr-un mod absolut delicios cu legumele si mamaliguta.
De baut, chiar daca tindeti spre un ceai, va propun sa pregatiti un ceai "la rece". Pregatiti cu o seara inainte o carafa cu apa plata in care puneti cateva feliute de lamaie, lime si menta proaspata din gradina. Pana dimineata aroma va fi foarte racoritoare si puternica.
Si cum zicea in prefata unei foarte vechi carti de bucate, cateva mici detalii, o floare, un servet frumos, un mic element decorativ pot schimba total aspectul si starea de spirit a unei mese. Cea mai simpla si banala reteta (precum aceasta) poate sa fie una exceptionala doar pentru ca masa este colorata si vesela.
Si va incurajez sa petreceti din cand in cand 5 minute si in aranjarea mesei. Veti observa de indata o schimbare de atmosfera! :)