contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua Ochiuri Cu Legume Si Mamaliguta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


IMG_8574
Probabil mai putin dintre voi stiti de la ce vine numele blogului, pentru ca Ama vine de fapt de la Ana-Maria. Si cum azi a fost si ziua mea (La multi ani tuturor cititoarelor mele care poarta acest nume!:) ), m-am trezit de dimineata cu dorinta de a aranja un mic-dejun mai deosebit, vesel, luminos si rustic.
Bineinteles, caldura sufocanta de la primele ore ale diminetii mi-a temperat mult avantul si am renuntat la planuri ce includeau coacere si aluaturi si m-am marginit la a lucra doar cu aragazul pentru o perioada scurta de timp.
IMG_8577
Iata ce am pregatit.
Am inceput mai intai prin a pune apa la fiert pentru mamaliguta. Am pregatit-o din faina de malai astfel incat sa fie fina ca o budinca.
In timp ce se incalzea apa pentru mamaliga, am calit intr-o tigaie o ceapa rosie, 2 catei de usturoi, 1 ardei, 2 rosii si o mana de masline. Ele s-au rumenit tocmai cand am terminat de amestecat mamaliga pe care am pus-o fierbinte in farfurii si am acoperit-o cu legumele calite si cu sosul lasat de ele.
IMG_8572
Apoi, in ultima faza, am facut oua ochiuri pe care le-am asezat peste legume si mamaliguta. Le-am facut moi si astfel s-au amestecat intr-un mod absolut delicios cu legumele si mamaliguta.
De baut, chiar daca tindeti spre un ceai, va propun sa pregatiti un ceai "la rece". Pregatiti cu o seara inainte o carafa cu apa plata in care puneti cateva feliute de lamaie, lime si menta proaspata din gradina. Pana dimineata aroma va fi foarte racoritoare si puternica.
IMG_8581
Si cum zicea in prefata unei foarte vechi carti de bucate, cateva mici detalii, o floare, un servet frumos, un mic element decorativ pot schimba total aspectul si starea de spirit a unei mese. Cea mai simpla si banala reteta (precum aceasta) poate sa fie una exceptionala doar pentru ca masa este colorata si vesela.
IMG_8586
Si va incurajez sa petreceti din cand in cand 5 minute si in aranjarea mesei. Veti observa de indata o schimbare de atmosfera! :)


IMG_8563




Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com