Oua In Sos De Rosii
articol scris de dragos.ghitulescu blog sagatimcudragos.wordpress.com
Aceasta mancare este extraordinara pentru un mic dejun gustos si consistent care sa ne ajute sa trecem peste zi mult mai usor . Nemaipunand la socoteala ca este extrem de simplu de pregatit.
- 2 portii -
- o ceapa potrivita ~ un ardei gras ~ 3-4 catei de usturoi ~ o conserva de rosii (400 g) ~ o jumatate de cana cu apa ~ oregano uscat (dupa gust) ~ o lingurita boia dulce ~ sare ~ piper ~ 3-4 oua ~ o bucatica branza feta ~ patrunjel ~ 2-3 linguri ulei pentru gatit.
1. Tocati ceapa si ardeiul cat de marunt puteti si puneti-le la calit pana ce acestea se inmoaie si capata o culoare aurie. In acest moment adaugati si usturoiul strivit si mai lasati 1-2 minute.
2. Adaugati rosiile din conserva (striviti-le cu furculita ca sosul sa devina omogen), jumatate de cana cu apa, condimentele (oregano, boia dulce, sare, piper), amestecati si lasati sa fiarba sub capac,la foc mediu, circa 15-20 de miinute.
3. Spargeti ouale in sos si mai lasati sa fiarba sub capac circa 5 minute (depinde cat de tari doriti ouale).
4. Presarati cu branza feta si patrunjel si serivi imediat cu paine prajita.