Oua Fierte Moi
Sursa Oua fierte moi

articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Spal bine coaja oului, il pun intr-un ibric cu apa rece pe foc, cand incepe sa fiarba urmaresc ceasul fix 1 minut si apoi rapid il scot din apa cu o lingura. Il asez in paharelul lui special, unde asteapta sa fie ciocnit cu lingurita si papat cu mare pofta.
In spatele acestei simple scheme stau faptul ca: luat de la frigidere, se va sparge daca este pus in apa calda, pentru a preveni infestarea lui in cazul craparii este bine sa spalam oul inainte de fierbere, daca dupa 1 minut de fierbere doar oprim focul, dar il lasam in apa calda, galbenusul continua sa se coaguleze si vom avea un ou cu galbenusul tare.
PS: In sarcina este containdicat consumul de oua fierte moi, exista riscul de salmonela, de aceea este recomandata fierberea lor minim 10 minute.
Pofta mare!