Oua De Prepelita In Sos De Hrean
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vazut aceasta reteta pe blogul lui Cat, adica aici, si mi-a placut foarte mult.
Sosul de hrean este foarte usor de preparat, se face in cca 10 minute.
Ingrediente:
15- 20 oua de prepelita
50 gr unt
1 lingura faina
300 ml lapte
2 linguri hrean
100 ml smantana pentru gatit
sare, piper alb
Ouale de prepelita se fierb cca 5 minute, se curatat de coaja si se aseaza in castronele.
Sosul se face punand untul la topit intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam sa nu se faca cocoloase.
Punem lapte cate putin amestecand mereu. Cand sosul incepe sa fiarba si se ingroasa adaugam hreanul si lasam sa fiarba cca 5 minute la foc mic amestecand mereu.
Adaugam smantana si potrivim sosul de sare si piper.
Adaugam sosul peste ouale curatate.
Fiti generosi cu sosul, este delicos iar ouale fiind asa mici le mananci ca pe seminte...:-)
Pofta buna!