Oua De Prepelita In Cuib De Paine
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Oul de prepelita contine, comparativ cu oul de gaina, de 8 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2 si de 5 ori mai mult fosfor.
Afectiuni in care ouale de prepelita aduc beneficii: cardiace, afectiuni renale, hepato-biliare, obezitate, hipertensiune arteriala, ulcer si unele boli digestive usoare, conjunctivite, urticarii, tuse si astm bronsic, tulburari de memorie, anemie, colesterol crescut, diabet, astenie, impotenta.
Ouale de prepelita stimuleaza cresterea si dezvoltarea copiilor. Asadar, iata un mic dejun sanatos.
Ce iti trebuie pentru 2 portii (poza 1):
- o felie grosa dintr-o paine rotunda pe vatra
- 6-8 oua de prepelita
-4-6 bucati mozzarella mini
-2 felii de cascaval
-1 praf de sare
Plan de lucru:
- Scobim in paine cuiburile (poza 2), apoi fiecare gaura va fi umpluta cu cate un ou de prepelita alternand cu mozzarella (poza 3)
- asezam felia de paine intr-un vas termorezistent, acoperim painea cu fasii de cascaval (poza 4)
- lasam la cuptor aproximativ 15-20 minute.
- pofta buna! (poza 5, poza 6)
Timp de preparare: 25 minute
Pret: 5 lei/portia (depinde de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A1. Aperitive