contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua De Pasti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




M-am jucat putin, pentru ca nu stiu inca ce o sa fac de Pasti. Si daca tot o sa mancam oua rosii, ia sa avem si la desert tot oua.

  • 6  jumatati de ou de ciocolata
  • 1 borcan piersici
  • 1 lingura miere
  • 10 g unt

Baza

  • 30 g faina
  • 40 g migdale fara coaja, facute faina
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • 40 g unt, topit
  • esenta de vanilie

Crema

  • 1 galbenus
  • 1 lingura (cam 20 g) smantana grasa
  • 1 varf scortisoara
  • 100 ml frisca
  • 1/2 lingurita gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • 15 g zahar


Mai intai se pregateste baza:
Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici.
Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza mare. Adauga faina si untul topit si racit, vanilia la viteza mica. Amesteca doar pana se incorporeaza. Umple formele cam 2/3.
Coace cam 10 minute. Ai grija sa nu se arda.
In timpul asta taie bucatele mici cam 4 jumatati (daca sunt mari) de piersici si, in cratita unde ai topit untul carmelizeaza-le impreuna cu mierea si cele 10 g de unt. Da focul mare, ca sa se evapore toata apa.ai grija sa nu se arda. Lasa la racit.



Dupa ce bazele s-au racit, scobeste putin in ele cu ajutorul unui cutit ascutit



Pentru crema:
Pune gelatina la inmuiat cu putina apa. Incalzeste smantana cu scortisoara. Amesteca galbenusul cu zaharul, pune peste smantana si amesteca continuu, la foc mic, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc, adauga gelatina si pune tot peste ciocolata alba taiata marunt. Crema e ferbinte si topeste ciocolata.
Amesteca sa se omogenizeze. Cand se raceste crema la temperatura degetului, adauga frisca. Umple bazele.
In jumatatile de ou de ciocolata pune cate o lingurita de piersica caramelizata si umple cu crema. Din restul de piersici taie cerculete, care sa semene cu galbenusul de ou si pune-le la locul lor.



Orneaza cu ciocolata topita.




Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com