Oua Cu Sos Remoulad
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Eu cand fac acest sos fac in cantitate mai mare si mai pastrez daca ramane la frigider.Aceasta reteta este nelipsita de sarbatorile Pascale si nu numai...Am gasit fotografiile stocate si am zis ca ar fi bine sa va impartasesc si voua aceasta reteta...,chiar daca nu este Pastele ...
Ingrediente :
6 oua fierte tari pentru a fi servite cu sos
Pentru sos:
0,700 kg maioneza
0,300 kg castraveti murati
3 oua
2-3 legaturi patrunjel verde
tarhon verde daca aveti
piper macinat dupa gust
mustar dupa gust
sare dupa gust
otet dupa gust
Mod de preparare:
Castravetii se spala si se curata de coaja si de sminte,apoi se taie marunt (cubulete).
Ouale se spala,se fierb tari,se racesc,se curata si se taie marunt.Patrunjelul se curata,se spala si se toaca marunt.
Tarhonul(daca aveti) se curata,se spala,se opareste putin,se raceste si se taie marunt.
Maioneza se amesteca treptat cu castravetii,ouale,tarhonul,patrunjelul verde,otetul,piperul si mustarul si se amesteca usor.
Cele 6 oua se fierb,se racesc,se curata si se taie pe jumatate Pe un platou se aseaza sos,apoi jumatatile de ou cu fata in jos,iar deasupra din nou sos.
Toate acestea se amesteca usor si se serveste la preparate din oua,peste,limba.