contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua Cu Bacon In Sos De Mustar

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
Dupa Paste raman o multime de oua fierte si nu prea stim ce sa facem cu ele.
Dar aceasta reteta  se poate folosi si cu alte ocazii, pentru ca intradevar este o reteta deosebita de savuroasa!!!!!!
Ingrediente:
500-750g cartofi
6-8 oua
6-8 felii bacon
un fir praz
2 linguri unt
1 lingura faina
250ml supa
4 linguri smantana
2 linguri mustar
2 linguri ulei
piper, zahar(optional),sare
2 linguri patrunjel
 
 Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min.
Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min. 
Se topeste 1 lingura de unt si se caleste inauntru faina. Se inglobeaza smantana si mustar, sare, piper si zahar(putin). 
Fiecare ou se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste inauntru ouale.

 
 Se scot ouale prajite din tigaie si se aseaza pe un platou adanc, impreuna cu sosul si cu prazul. 
Se scurg cartofii, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra patrunjel.
Se servesc alaturi de oua, in sosul de mustar.  


Pofta buna!!!!!