Oua Benedict, Gatite Asa Cum Imi Plac Mie

articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
poached egg sau ou fiert in apa, fara coaja, e o provocare care pare simpla dar care a pus la treaba imaginatia multor bucatari cu scopul clar de a scapa de uleiul prajit. oul spart in ulei fierbinte va ramane compact intrucat uleiul are o densitate mai mare decat albusul de ou. nu acelasi lucru se intampla in apa, albusul tinzand sa se risipeasca in apa fierbinte.
gatit asa, e ingredientul principal pentru celebrele oua benedict, un mic dejun minunat si rapid. mie-mi place sa pun hribi in loc de bacon si ulei de masline si usturoi in loc de maioneza. pofta buna.
ingrediente:
- un ou
- o felie de paine prajita
- un hrib proaspat
- un catel de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- sare, piper proaspat macinat
oua benedict
- prajeste o felie de paine, freac-o cu un catel de usturoi si unge cu cel mai bun ulei de masline pe care-l ai
- taie un hrib felii subtiri si pune-le pe un gril bine incins timp de 2 minute.
- pune feliile de hrib si oul fiert pe paine si condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat
metoda mea de fiert oul in apa:
- intr-o cratita mica fierbe apa cu doi trei stropi de otet normal (impiedica albusul sa se risipeasca)
- pune in cratita o forma rotunda de metal (daca n-ai asa ceva ti-o poti confectiona dintr-o conserva, taindu-i ambele capace cu desfacatorul de conserve)
- sparge usor oul in forma metalica. apa trebuie sa fiarba incet, cu bule foarte mici. lasa sa se intareasca bine albusul, dar galbenusul sa ramana moale.