Oua A La Cocotte
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Iata o reteta simpla ,foarte gustoasa si potrivita pentru un aperitiv elegant chiar,mai ales daca aveti vase mici termorezistente,cocote mici ( cat sa cuprinda 1- 2 oua si in cazul acesta veti servi ouale direct din ele).Eu nu am avut ,asa 'ca am folosit ce am avut,adica niste vase jena mai mici,dar de 4 oua si le-am servit in farfurie.Daca gasesc sa imi cumpar ceva potrivit (pana acum nu am gasit) am sa refac pozele finale.
.INGREDIENTE :
-se pot folosi 1-2 oua de persoana.Eu am folosit 2.
-250 ml smantana de gatit,mai subtire (eu am folosit de la la dorna)
-sare,piper
-4-5 Lg de chives(cozi de ceapa de arpagic) taiate (puteti folosi si cozi de ceapa verde normala)
MOD DE PREPARARE :
-se sparg cu grija ouale ca sa nu le stricam galbenusul,in vasul care va merge la cuptor.
-se adauga tot cu grija smantana,fara sa acoperim galbenususile
-adaugam,sare,piper
-adaugam si cozile de ceapa si cu furculita amestecam usos fara sa ne atingem de galbenusuri.
-intr-un vas potrivit in care sa incapa cocotele cu oua,turnam apa fierbinte si dam la cuptor cam 30-40 de minute
-pana arata asa
-v-am spus ca neavand cocotine,am pus ouale pe farfurie,cu grija,am mai presarat chives (cozi de ceapa de arpagic verde) si am servit cu paine prajita.