contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua A La Cocotte Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Iubitorilor de spanac,reteta asta sunt sigura ca nu o sa va displaca.E o varianata a oualor a la cocotte. De cand am descoperit reteta asta de oua,le-am incercat in fel si chip,pentu ca ne-au placut mult.
INGREDIENTE :
ptr 4 portii
-500 g spanac tocat ,eu am folosit congelat
-2 cepe mari tocate
-200 g branza telemea rasa
-4 legaturi de marar
-2-3 catei de usturoi
-8 oua
-250 ml smantana pentru gatit
-1 legatura ceapa verde
-sare,piper
MOD DE PREPARARE:
-daca folositi spanac proaspat,spalati-l, opariti-l apoi tocati-l
-caliti ceapa tocata in putin ulei,pana devine translucida,adaugati spanacul tocat ,branza rasa si mararul tocat.Cu cat mai mult marar, cu atat mai bun.la sfarsit adaugati usturoiul zdrobit.Incercati varianta asta de spanac pentru ca n-o sa va para rau.Il folosesc si la placinte si la rulade si pur si simplu ca si garnitura.

-repartizati spanacul in 4 forme de gratin,unse cu unt
-spargeti cu grija cate 2 oua deasupra fiecarei portii,turnati cu grija in jurul galbenusurilor smantana (daca nu aveti smantana de gatit,puteti folosi smantana obisnuita diluata cu lapte ),apoi sarati,piperati si adaugati cozile de ceapa verde tocate.
-amestecati cu grija smatana cu albusurile cu ajutorul unei furculite,fara sa ajungeti la spanac,doar la suprafata.
-puneti formele intr-o tava ce va merge la cuptor,dar inainte turnati in tava,pana la jumatatea formelor apa fierbinete.
Tineti in cuptor pana galbenusurile arata cum va plac de tari.in jur de aproximativ 15 minute la foc potrivit.

-serviti cu paine prajita.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com