Ou Ochi Cu "confit D Ognion"
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dulceata de ceapa, cum i se mai spune pe la noi, acompaniaza excelent aceasta minunatie savurata pe teritoriul Frantei.
Ingrediente:
- 40 ml ulei de masline
- 1 ceapa medie taiata rondele subtiri
- o lingurita zahar brun
- un cartof mediu ras
- 1 ou
- o lingurita mustar
- 1 rosie mare taiata rondele
- o lingurita otet balsamic
- sare, piper
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie (o jumatate de lingurita), se caleste jumatate de ceapa cu zaharul brun pana se rumeneste.
Se scoate pe o farfurie.
Cartofii rasi se amesteca cu restul de ceapa, mustarul si se condimenteaza.
Se pune o lingurita de ulei in tigaie, se adauga amestecul de cartofi si se coace pe ambele parti la foc iute timp de 8-10 minute.
Se prajeste oul, la foc mic, sub capac, pentru a se patrude bine.
Se aranjeaza rosiile pe o farfurie si se stropesc cu otet balsamic.
Deasupra se asaza cartofii copti, apoi oul si ceapa rumenita.