contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ou Ochi Cu "confit D Ognion"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dulceata de ceapa, cum i se mai spune pe la noi, acompaniaza excelent aceasta minunatie savurata pe teritoriul Frantei.
Ingrediente:
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 ceapa medie taiata rondele subtiri
  • o lingurita zahar brun
  • un cartof mediu ras
  • 1 ou
  • o lingurita mustar
  • 1 rosie mare taiata rondele
  • o lingurita otet balsamic
  • sare, piper
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie (o jumatate de lingurita), se caleste jumatate de ceapa cu zaharul brun pana se rumeneste.

Se scoate pe o farfurie. 

Cartofii rasi se amesteca cu restul de ceapa, mustarul si se condimenteaza.

Se pune o lingurita de ulei in tigaie, se adauga amestecul de cartofi si se coace pe ambele parti la foc iute timp de 8-10 minute.

Se prajeste oul, la foc mic, sub capac, pentru a se patrude bine.

Se aranjeaza rosiile pe o farfurie si se stropesc cu otet balsamic.

Deasupra se asaza cartofii copti, apoi oul si ceapa rumenita.