Ou Invelit In Somon Afumat Si Sos De Branza
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantiatte : 4 portii
Ingrediente
- 4 oua
- 4 fasii de somon afumat
Pentru sos
- 180 gr branza topita
- 1 lingurita hrean (din borcan)
- zeama de la ½ lamaie
- 1 lingurita Herbes de Provence
- piper negru
Preparare
- Pentru sos se pune intr-o cratita pe foc mic branza topita si se lasa sa se topeasca.Se adauga hreanul, zeama de lamaie, Herbes de Provence si un praf de piper negru.Se amesteca bine apoi se ia de pe foc si se pune deoparte.
- Ouale se fierb in apa cu sare timp de 3-4 minute, atat cat albsuul sa se coaguleze dar galbenusul sa fie inca moale.Se trec ouale fierte prin jet de apa rece apoi se decojesc.Se infasoara fiecare ou in cate o fasie de somon apoi se stropeste cu sosul preparat.