Ou Fiert Si Poftele Neimaginabile
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Am mai facut odata un experiment cand m-a mancat sa intreb jumatatea cum doreste o omleta, citez: azi o vreau pufoasa, cu ceapa, dar sa nu fie moale ci putin crocanta, mai inalta, cu ceva carne si cu cascaval topit sa iasa din ea ca lava din vulcan.
Si am reusit. Ei bine, ieri vorbeam cu Silvia despre oul fiert perfect.
Ca sa nu pic de gugustiuc, dimineata am revazut tehnica, adica, oul (ouale) acopetit/e cu apa cat sa fie cuprins/e. Lasate la foc mediu si, din momentul in care clocoteste apa, fix un minut (sigur, ca mai conteaza si cat e oul de mare, coaja de groasa, in linii mari imi iese metoda).
La micul dejun al campionilor, el a mancat asa, eu simplu, Musai cu sare si piper proaspat presarate la fiecare lingurita extrasa din ou.
Ei bine, acum sa va descriu cum mi se par mie cele mai bune oua fierte, moi. Si anume, cu cartofi prajiti si rosii bune, bune. Asa ca materialul de lucru, pentru o persoana (depinde de persoana) e un cartofior, un ou mediu (daca se poate, de tara, cum am avut eu) si jumatate de rosie buna.
Cateva conditii de baza (fix pentru gusturile mele, fireste) in afara de fiertul oului cum am descris mai sus: sare si piper in rasnita, rosia rece de la frigider si decojita, cartofii taiati bastonase si prajiti sa nu fie prea tari dar nici prea moi, bine scursi, de marime potrivita.
Oula asta a suferit soc termic, nu i-a cauzat interiorului, doar ca l-am pus cu fundul in sus, ca a crapat in zona. Asadar, platoul perfect dupa pohta mea.
Cartoful trebuie sa fie ferm ca sa penetreze (nu, nu smaltul dintilor intarindu-i) albusul si galbenusul si sa foloseasca pe post de lingurita, dar nu prea uscat ca te mictionezi pe el.
Iaca asta e ideea.
Repet, dupa gustul meu si impreuna cu ochiurile cu cartofi (aia facuti altfel) si rosii, asta este mancarea suprema
hard roc aleluia