Ostropel Oltenesc Cu Pulpe De Pui Dezosate
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In copilarie ostropelul cu carne de pui era foarte des gatit de bunica. Si maicamea facea destul de des. Este o mancare interesanta, simplu de facut si se poate servi cu piure, mamaliga sau cu paine. Am zis sa fac si eu. Reteta clara nu aveam, asa ca am cautat pe net mai multe retete si am facut o medie.
Avem nevoie de:
4 pulpe superioare de pui dezosate (merge si cu os, sau aripi, etc)
200 g morcovi (unul mare, sau 2 mai mici)
1 ceapa mare
5-6 catei de usturoi mare
o conserva de rosii maruntite in suc de rosii sau bulion (aprox 500 ml)
Mod de preparare:
Se taie pulpele de pui in bucatele si se pun la prajit intr-o tigaie sau WOK.
Dupa ce se prajesc se pun intr-o oala.
Ceapa si morcovii se taie cubulete, apoi se pune la calit, intai ceapa si apoi morcovii.
Dupa ce se inmoaie putin si morcovii adaugam conserva de rosii si mai adaugam apa sau supa de legume sa fie mai lichid amestecul.
Dupa ce fierbe 5 minute turnam amestecul peste carnea din oala si se continua fierberea inca 15 minute.
Intre timp amestecam o cana mica de faina cu apa. Aceasta o sa o adaugam peste ostropel sa fie mai gros.
Cand mai sunt circa 7-8 minute adaugam si usturoiul tocat felii, iar cand mai sunt 3-4 minute adaugam patrunjel. Deasemenea putem adauga sare si piper eventual peperoncino dupa gust.
Cam asta e treaba cu ostropelul !
Eu l-am servit cu piure facut din fulgi ... pentru a mentine reteta sub 30 de minute si sa economisesc energie :P
A iesit excelent la gust ... exact ca la Cremenea (satul unde am crescut).
Avem nevoie de:
4 pulpe superioare de pui dezosate (merge si cu os, sau aripi, etc)
200 g morcovi (unul mare, sau 2 mai mici)
1 ceapa mare
5-6 catei de usturoi mare
o conserva de rosii maruntite in suc de rosii sau bulion (aprox 500 ml)
Mod de preparare:
Se taie pulpele de pui in bucatele si se pun la prajit intr-o tigaie sau WOK.
Dupa ce se prajesc se pun intr-o oala.
Ceapa si morcovii se taie cubulete, apoi se pune la calit, intai ceapa si apoi morcovii.
Dupa ce se inmoaie putin si morcovii adaugam conserva de rosii si mai adaugam apa sau supa de legume sa fie mai lichid amestecul.
Dupa ce fierbe 5 minute turnam amestecul peste carnea din oala si se continua fierberea inca 15 minute.
Intre timp amestecam o cana mica de faina cu apa. Aceasta o sa o adaugam peste ostropel sa fie mai gros.
Cand mai sunt circa 7-8 minute adaugam si usturoiul tocat felii, iar cand mai sunt 3-4 minute adaugam patrunjel. Deasemenea putem adauga sare si piper eventual peperoncino dupa gust.
Cam asta e treaba cu ostropelul !
Eu l-am servit cu piure facut din fulgi ... pentru a mentine reteta sub 30 de minute si sa economisesc energie :P
A iesit excelent la gust ... exact ca la Cremenea (satul unde am crescut).