contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ostropel De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga






N-am ma gatit demult un ostropel ...pana acum, faceam dupa cum m-a invatat mama...azi, am facut din carti. Mai exact din Retete traditionale romanesti, colectia Delicii in bucatarie, Ed.Adevarul, 2011.
Ostropelul este o mancare picanta, preparata din carne de pui, de vitel, de rata etc., pregatita din produse autohtone: carne, usturoi, ardei, bulion etc.
Numai bine am primit un cocosel tanar de la sat, de la ai mei, impreuna cu usturoi si ardei iute, tot din gradina lor. Si ce altceva puteam sa fac mai bun, decat felul acesta de mancare traditional, alaturi de o aurie si aburinda mamaliga, huh??
Ne-am lins pe degete, jur!! :P
Pregatire: 30'
Preparare: 45'
Dificultate: medie
Vn: Sauvignon Blanc.
Ingrediente:
1 pui mare,
3 linguri ulei de floarea-soarelui,
1 lingura faina,
5-6 cateo de usturoi,
1 ardei iute rosu,
1 lingura otet,
o conserva de rosii cuburi SunFood,
2 linguri de patrunjel tocat,
1 cana de apa calda,
sare si piper.
Pentru mamaliga: 1 l apa calda,
300g malai,
1 lga sare.
Mod de preparare:
1. Spala puiul si taie-l bucati.Rumeneste carnea pe toate partile in uleiul incins.

Cand furculita patrunde usor in carne, scoate bucatile intr-un castron.
2. Toaca marunt usturoiul si caleste-l  in ulei 1 minut,
 apoi presara faina, amesteca rapid, stinge cu o cana de apa calda, in care ai varsat conserva SunFood de rosii cuburi.

Lasa sa fiarba 2-3 minute, pune carnea in sos, condimenteaza cu sare si piper, dupa gust,

 pune patrunjelul tocat si otetul. Fierbe acoperit, pentru ca sosul sa nu scada de tot, pana cand carnea se patrunde bine.
3. Prepara o mamaliga moale dintr-un litru de apa, 300g faina de malai si sare. Cand apa da in clocot, toarna malaiul in ploaie si amesteca energic. Fierbe mamaliga cel putin 25 de minute.
Serveste ostropelul presarat cu patrunjel tocat, cu mamaliga calda, asezat pe farfurii individuale.