Ostropel De Pui
articol scris de truedelights blog
Un mancare de vara, aromata ,cu sos de rosii dulce acrisor- “ca la mama acasa”
INGREDIENTE:
- aprox. 500 g carne de pui
- 5-6 catei de usturoi
- 1-2 buc. ceapa
- 5-6 rosii
- 100 ml vin alb
- 200 ml supa (apa)
- patrunjel verde, 1 foaie dafin
- sare,vegeta,piper,cimbru,boia dulce
PREPARARE:
Carnea de pui se portioneaza si se caleste
in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o
crusta crocanta se adauga vinul si se lasa
sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun:
ceapa tocata marunt
si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se lasa la calit pana cand ceapa
se inmoaie si devine sticloasa.
Se adauga rosiile ,decojite
si date pe razatoare si foaia de dafin.
Se potriveste gustul cu sare, vegeta,
piper, cimbru, boia dulce.
Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute ,
apoi se adauga supa si se pun inapoi
in tigaie si bucatile de pui.
Se mai gateste pana cand sosul scade
putin si se ingroasa. Se opreste focul si se
adauga patrunjelul tocat marunt.
Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.