contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ostropel De Pui

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

                  

Un mancare de vara, aromata ,cu sos de rosii dulce acrisor-  “ca la mama acasa”   ;)

INGREDIENTE:

  • aprox. 500 g carne de pui
  • 5-6  catei de usturoi
  • 1-2 buc.  ceapa
  • 5-6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa (apa)
  • patrunjel verde, 1 foaie dafin
  • sare,vegeta,piper,cimbru,boia dulce

PREPARARE:

Carnea de pui se portioneaza si se caleste
in 2-3 linguri ulei. Dupa ce a capatat o
crusta crocanta se adauga vinul si se lasa
sa fiarba 5-6 minute, sa se evapore.
Carnea se scoate apoi pe o farfurie.
In aceeasi tigaie se pun:
ceapa tocata marunt
si usturoiul taiat feliute subtiri.
Se lasa la calit pana cand ceapa

se inmoaie si devine sticloasa.
Se adauga rosiile ,decojite
si date pe razatoare si foaia de dafin.
Se potriveste gustul cu sare, vegeta,
piper, cimbru, boia dulce.
Se lasa sa fiarba. aprox.10 minute ,
apoi se adauga  supa si se pun inapoi
in tigaie si bucatile de pui.
Se mai gateste  pana cand sosul scade
putin si se ingroasa. Se opreste focul si se
adauga patrunjelul tocat marunt.

Mancarea se serveste calda cu mamaliguta.

                        



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com