Ostropel De Pui
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Nu am facut niciodata pana acum ostropel de pui si chiar si acum am trisat putin pentru ca nu am folosit praz. Asadar, cei care vor fi extrem de dezamagiti de aceasta "scapare", ii rog totusi sa nu imi critice prea aspru reteta pentru ca va dau cuvantul meu de onoare ca este delicioasa.
Ingrediente
carne de pui (eu am folosit aripioare)
1 ceapa mare
2 morcovi
4-5 rosii bine coapte
1 ardei
5 catei de usturoi
2 linguri de bulion
verdeata (eu am folosit leustean si telina)
sare si piper
Pregatiti carnea de pui - spalati si taiati aripioarele.
Rumeniti apoi carnea in tigaie adaugand ceapa si usturoiul.
Adaugati apoi morcovul taiat cubulete
si apoi ardeiul tocat
si la final rosiile si bulionul. Lasati sa dea in clocot la foc mic si sa fiarba pana se ingroasa sosul.
Intre timp fierbeti mamaliguta si asezati-o la racit in boluri.
Pregatiti salata - eu am iesit in gradina si am cules cateva frunze proaspete.
Cand carnea s-a fiert adaugati verdeata, mai lasati 5 minute sa patrunda aroma puternica a leusteanului si telinei si luati de pe foc.
In farfurie rasturnati mamaliga din boluri si in jurul ei puneti ostropelul.