contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ostropel De Pui Cu Mamaliguta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru 3 portii (cate doua copanele de fiecare) ai nevoie de urmatoarele:
  1. 6 pulpe inferioare de pui (o caserola de aprox 600 gr)
  2. o ceapa maricica
  3. un ardei gras rosu
  4. 100 gr pasta de tomate
  5. un pahar de vin
  6. 4 linguri de ulei
  7. o legatura de marar
  8. sare dupa gust
Intr-o craticioara se pun in cele 4 linguri de ulei copanelele. Se lasa cateva minute pana se rumenesc apoi se adauga paharul cu vin si se lasa la fiert inca vreun sfert de ora pana arata bine patrunse. Se scot pe o farfurie si se lasa de-o parte. In zeama ramasa, se calesc ceapa si ardeiul, apoi se adauga pasta de tomate. In functie de preferinte, sosul astfel obtinut se mai subtiaza cu apa. Se adauga pulpele si mararul si se mai lasa cateva minute la fiert.
Pentru mamaliga ai nevoie de malai fin si lapte (in loc de lapte se poate folosi apa dar nu iese la fel de gustoasa). Raportul este in principiu, la doua pahare de lapte ori apa se adauga un pahar de malai.
Se pune la fiert laptele cu putina sare. Cand fierbe se adauga in ploaie malaiul, amestecand in continuu ca sa nu se faca cocoloase. Se lasa focul mai mic si se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita. Pofta buna!

Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com