Ostropel De Pui Cu Mamaliguta
articol scris de Dulceata_de_trandafi blog dulceatadetrandafiri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru 3 portii (cate doua copanele de fiecare) ai nevoie de urmatoarele:
- 6 pulpe inferioare de pui (o caserola de aprox 600 gr)
- o ceapa maricica
- un ardei gras rosu
- 100 gr pasta de tomate
- un pahar de vin
- 4 linguri de ulei
- o legatura de marar
- sare dupa gust
Pentru mamaliga ai nevoie de malai fin si lapte (in loc de lapte se poate folosi apa dar nu iese la fel de gustoasa). Raportul este in principiu, la doua pahare de lapte ori apa se adauga un pahar de malai.
Se pune la fiert laptele cu putina sare. Cand fierbe se adauga in ploaie malaiul, amestecand in continuu ca sa nu se faca cocoloase. Se lasa focul mai mic si se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita. Pofta buna!