Ostropel De Curcan
Sursa Ostropel de curcan
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru azi, un ostropel de curcan, delicios, merge perfect la dieta.
Am fiert in oala sub presiune 2 pulpe inferioare de curcan, impreuna cu ardei gras rosu tocat - are in el si patrinjel verde tocat (de la congelator) , 1 ceapa mare taiata marunt, 2 morcovi taiati cubulete , sare si piper, vreo 50 de minute, pana ce carnea s-a desfacut lejer de pe os si au iesit tendoanele ca scobitorile.
Apoi am rasturnat totul in cratita (zeama si carnea ) si am pus cam 800 ml de bulion de casa (un suc de rosii putin mai gros ), 2 foi de dafin si vreo 10 catei de usturoi tocati.
A fiert in continuare la foc mare (asa, ca la cazanul vrajitoarei )
pana ce a scazut zeama, ramanand atat doar cat sa acopere carnea, putin ingrosata, ca un sos excelent.
Este o mancare simpla si gustoasa, dietetica si foarte consistenta.