contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ostropel De Curcan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca este iarna si  la capitolul diversificare alimentatie stam destul de prost, ne orientam sa facem bunatati cu ce avem, fara apela la verdeturile din supermarket, care si asa nu au nici un gust. 

Pentru azi, un ostropel de curcan, delicios, merge perfect la dieta. 
Am fiert in oala sub presiune  2 pulpe inferioare de curcan, impreuna cu ardei gras rosu tocat - are in el si patrinjel verde tocat (de la congelator) , 1 ceapa mare taiata marunt, 2 morcovi taiati cubulete , sare si piper, vreo 50 de minute, pana ce carnea s-a  desfacut lejer de pe os si au iesit tendoanele ca scobitorile. 
Apoi am rasturnat totul in cratita (zeama si carnea ) si am pus cam 800 ml de bulion de casa  (un suc de rosii putin mai gros ), 2 foi de dafin si vreo 10 catei de usturoi tocati. 
A fiert  in continuare la foc mare  (asa, ca la cazanul vrajitoarei ) 
pana ce  a scazut  zeama, ramanand  atat doar cat sa acopere carnea, putin ingrosata, ca un sos  excelent. 
Este o mancare simpla si gustoasa, dietetica si foarte consistenta.