Ostropel Cu Piept De Pui Si Legume
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu e ostropel clasic, dar i-am zis asa pentru ca are sos de rosii, multa ceapa si usturoi (si alta idee nu mi-a venit, ca nu e tocanita, na).
Daca nu aveti nicio treaba cu denumirea, sa trecem la reteta, pentru ca merita, cum spuneam, mai aveam de ucis jumatate de piept de pui, aveam chef de mamaliga si a iesit asta (desi initial cochetasem cu ideea de ciulama cu leurda).
Ingredientele sunt cele de mai jos, adica pui, unt (ghee), ceapa, usturoi, morcov, broccoli, dovlecel, ardei gras si iute, sos de rosii (de la parmigiana de ieri), smantana si cateva masline.
Legumele taiate mi le-am asezat in ordinea in care vor merge in tigaie, pe seturi, asa.
Intai am tras in unt (o sa mor cand oi termina ghee-ul) puiul, foarte scurt, sa ramana crud in mijloc, pentru ca il mai las si in sos si, repet, nu vrem talpa de bocanc in farfurie.
Pe urma am pus pe rand urmatoarele (am mai adaugat si nitel ulei de ciuline si la final cu sosul am mai pus si de masline, sa fie cat de cat doar atins de caldura):
- broccoli cu morcovul (intre ingrediente am calit/inabusit cat mi s-a parut mie de cuviinta);
- ceapa cu ardeiul;
- usturoi si dovlecel;
- zahar (sa caramelizeze putin) si ardei iute.
AM adaugat sosul de rosii si am mai clocotit putin.
Am pus smantana si maslinele, am omogenizat.
Am adaugat pieptul de pui, l-am ingropat in sos si l-am mai lasat cam trei – patru minute.
Am stins focul si am lasat sa se calmeze sub capac si gata.
Separat am facut mamaliga si niste chipsuri de parmezan si am pus pe farfurie dupa cum urmeaza.
Da, nu pare de fitza, dar e din aia de ii zice comfort food si, daca scoateti untul si smantana nici nu ingrasa, iar daca nu puneti carne, e chiar un ostropel de post de toata minunea.
Bine, realitatea de dupa poza e alta, eu mi-am pus sos nene, cu nemiluita.
Inutil de precizat, nu? Ca se poate face si cu alte parti de pui, ca mai puteti jongla cu legumele (dar ar fi pacat). Acum sa vedem ce improvizatie aduce ziua de maine, cu pieptul de pui am terminat, dar acum am la mamaligaaaaa. Am o idee, bineinteles
rororo