Ossobuco
Sursa Ossobuco
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Revazandu-le acum,imi aduc aminte observatiile lui hazlii,care retete i-au placut, care i-au placut mai putin ,sugestiile uneori fanteziste pe care le facea la astea din urma.Una din retetele care i-au placut fara rezerve a fost si cea de fata,a fost printre ultimele gatite pentru el,eram sigura ca o sa-i placa si nu m-am inselat.Asa ca astazi,cand se implineste o luna de cand nu mai este printre noi,am hotarat sa-l pomenesc si in acest fel.Cu ossobuco varianta moderna,care contine rosii si nu varianta clasica,care este fara rosii dar are in schimb la final,gremolada (un amestec de patrunjel,usturoi si coaja de lamaie)
INGREDIENTE :
-4 buc de rasol de manzat cu osul cu maduva cu tot
-2-3 linguri de faina
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-2-3 morcovi
-un fir de tulpina de telina
-200 ml vin alb
-2-3 ceasti de supa de vaca
-o ceasca de rosii decojite maruntite
-o legatura de patrunjel verde
-50 g unt
-ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE :
-carnea se da prin faina,apoi se rumeneste intr-o tigaie in care am topit in prealabil untul si o lingura de ulei.Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rezerva pentru mai tarziu.
-in aceeasi tigaie,calim ceapa,morcovii,tulpina de telina maruntite maruntite.
-stingem cu un pahar de vin alb,lasam sa se evapore alcoolul
-adaugam din nou carnea in tigaie,acoperim cu supa de vita,aducem la fierbere,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.Dupa aproximativ o ora,adaugam si rosiile decojite si lasam sa fiarba inabusit,pana ce carnea devine moale.
-asezonam cu sare si piper si la sfarsit,adaugam cateii de usturoi zdrobiti si patrunjelul tocat.
Noi l-am mancat cu tagliatelle,dar se pare ca in mod clasic, la Milano ,se mananca cu risotto sau chiar mamaliga.Bag de seama ca documentarea mea n-a fost completa ,la timpul cu pricina.
Pofta buna !