Osso Bucco
Sursa Osso bucco
articol scris de ginavas blog retetecudrag
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta aceasta am intalnit-o intr-un restaurant cu specific italian, din orasul nostru.Mi-a placut atat de mult, incat mi-am dorit sa o gatesc si eu.Era un pic diferita de toate retetele pentru osso bucco pe care le vazusem, pentru ca avea si fasole boabe rosii in compozitie.Asa ca, am trecut la treaba, modificand usor reteta traditionala.A iesit ceva foarte bun, simplu de preparat, dar cu un timp de coacere destul de mare.
Am avut nevoie de: 4 felii de carne de vita cu os in mijloc( rasol), 2 morcovi, o jumatate radacina de telina( nu prea mare),2 cepe rosii, 4 catei de usturoi,6 rosii, 500ml vin rosu, supa de vita,cimbru, foaie de dafin, 250 gr fasole boabe fiarta, verdeata, sare. piper, boia dulce( o jumatate de lingurita),coaja de lamaie( o jumatate de lingurita).
Intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline incins am rumenit bucatile de carne pe ambele fete.
Le-am scos pe o farfurie si am adaugat legumele: mai intai morcovul si telina, taiate bucati mici, apoi ceapa si usturoiul.Le-am rumenit un pic.
Am pus totul intr-un vas de sticla termorezistent, am adaugat vinul, supa, cimbrul, foaia de dafin.Am acoperit cu capacul si am dat totul in cuptor o ora si jumatate, la o temperatura de 160gr Celsius.Intre timp am mixat rosiile, le-am adaugat peste carne, impreuna cu fasolea boabe.Am mai lasat la cuptor 40 de minute.Dupa acest timp am scos vasul din cuptor, am pus sare, piper, boiaua dulce si coaja de lamaie rasa.Am mai dat 15 minute la cuptor, de data aceasta fara capac, sa mai scada un pic.
Am pus in farfurii si am decorat cu verdeata.Daca mancarea vi se pare un pic dulce( de la radacinoase), adaugati zeama de lamaie, dupa gust.
Cu drag!