Osso Bucco
Sursa Osso Bucco
articol scris de blacksoftware blog bucatariata.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente ( 6 portii ) :
- 6 felii groase de pulpa de vita
- 500 g morcovi
- 3 cozi de telina
- 3 cepe medii
- 800 g de rosii decojite si cu semintele scoase
- 3 catei de usturoi
- 150 ml vin alb sec
- 1l de supa concentrata
- zeama de la 1/2 lamaie
- ulei de masline
- 4 fire de patrunjel verde maruntit
Timp preparare : 1 h 50 min
Turnati putin ulei de masline intr-un vas si gatiti feliile de vita. Maruntiti usturoiul , ceapa , morcovii si frunzele de telina. Scoateti carnea din vas si caliti zarzavatul maruntit pentru 10 minute. Maruntiti rosiile in bucati mari si adaugatii-le peste zarzavat , si apoi adaugati peste carne. Adaugati sare si piper , turnati preparatul fierbinte din supa concentrata si vinul alb sec. Maruntiti coaja de lamaie si presarati-o peste mancare. Acoperiti si fierbeti inabusit la foc mic timp de 1 h 30 min . Dupa ce s-a fiert , serviti Osso Bucco si zarzavatul pe un platou de servire. Presarati patrunjelul verde maruntit deasupra.