Osarma Bin Laden
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Cum nu e vreun blog culinar, nu am ce mare reteta sa va dau ci, cum v-ati obisnuit, doar sa va explic ce si cum, nu de alta, dar am avut comanad de „sarmalute”.
Am avut si niste foi minunate, de anul trecut, puse de prietena mea Doina, o bucurie sa impachetezi, straturile de varza adiacente au fost din varza dulce, cu niste afumatura, marar, foaie de dafin, boabe de piper.
Pana se coc sarmalele, ma joc, fireste, cu mancare.
Nu ma intereseaza comentariile cu nesanatos, cine vrea 100% bio sa se duca la balamuc sa se controleze la cap, da, mai mancam si din astea ca mai sus si ne simtim bine jucandu-ne cu ele.
Am avut si resturi de la puiul de la postarea trecuta si am testat un cascaval foarte ieftin de la o firma necunoscuta, din Dorohoi, Dorolact se numeste cascavalul si e excelent, aproape jumatate de pret fata de cele cu reclama la TV, sper sa nu ii inghita multinationaele ca fac treaba buna.
Cat despre sarmale, au iesit 29 de marime medie sau foarte mica, asa ca a ramas nitelus loc in mijloc in care am infipt un carnatz.
Pe care, fireste, l-am mancat dupa modelul standard: „cine imparte, parte isi face”.
Poze artistice nema ca au fost gata pe noapte, de bune, ca orice sarma clasica (carne, ceapa, orez, sare, piper, cimbru, boia). Azi nu servim nimic fancy.
Am si niste chestii invatate de colo si dincolo, dar le pun separat, doar idei, nu mega retete, fireste, reusite, ca daca nu erau reusite … tot vi le aratam :D
rororo