Orez Simplu Cu Grasime De Porc Sau Gasca
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
1 cescuta de orez scotti bob cu bob, mare
1 lingura untura de gasca sau porc
putin ulei de masline
1 ceapa mare alba tocata marunt
1 catel usturoi zdrobit
1 lingurita de vegeta
Calim ceapa si usturoiul in grasimea usor incalzita, adaugam orezul nespalat si-l calim si pe acesta. Daca doriti ca orezul sa iasa bob cu bob si nu legat atunci se spala bine in cateva ape reci, se lasa putin in apa la inmuiat si apoi se scurge bine. Urmeaza trei cescute de apa fiarta si vegeta. Amestecam si acoperim cu capac. Cand incepe sa fiarba dam focul la minim si lasam acoperit sa fiarba 10 minute dupa ceas. Stingem focul si mai lasam acoperit inca 20 de minute sau pana la servire, procesul de fierbere nu inceteaza.