contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Si Hrisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Orez cu lapte + seminte de hrisca
6 portii (aprox. 200g)
1 cana orez
1 cana apa
1 praf sare
1/2 cana seminte hrisca
4 cani lapte
3 lingurite esenta vanilie
3 linguri fructoza
2 linguri fulgi amaranth
Orezul se spala si se pune la fiert intr-o oala mare cu un praf se sare si o cana de apa, amestecand in continuu. Dupa ce intreaga apa este absorbita de orez se adauga semintele de hrisca spalate si treptat cele 4 cani de lapte (totul in timp ce oala e pe foc). Dupa ce am agaugat ultima cana de lapte se pune esenta de vanilie, fructoza si continuam sa amestecam in permanenta pana cand bobul de orez devine moale -fara sa se sfarame. Cand orezul este aproape gata se adauga si fulgii de amaranth si se acopera oala cu un capac. Se ia de pe foc si se lasa oala acoperita inca vreo 5 min. Compozitia se rastoarna apoi in boluri si se lasa la racit.

De ce am ales Hrisca in meniul unui copil?
In primul rand din aceste 2 motive si inca alte 10 (http://www.formula-as.ro/2009/873/medicina-naturii-44/hrisca-fagopyrum-esculentum-11230).
* Alergie la gluten - se recomanda hrisca in toate formele, deoarece acest aliment, desi are calitati nutritive foarte apropiate de cele ale graului, nu contine gluten si ca atare nu provoaca reactii alergice la cei sensibili fata de aceasta substanta. Mai mult, se pare ca hrisca reduce sensibilitatea alergica generala.
* Magneziu - o portie de 120 g de hrisca are suficient magneziu cat sa acopere necesarul unei zile intregi. In cazul deficitului acestui mineral, se recomanda o cura de 30 de zile, timp in care sa se consume hrisca la fiecare mic dejun si cina, minimum 150 g zilnic.