Orez Sarbesc
Sursa Orez sarbesc
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1 cana jumate de orez
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- optional (ciuperci, dovlecel, mazare....)
- 3-4 rosii sau o conserva de rosii in bulion
- sare, piper, patrunjel
- supa de pui sau apa
Se caleste ceapa in ulei, se adauga morcovul ras pe razatoarea mare si se caleste impreuna cu ceapa. Se stinge cu supa sau apa si se lasa la fiert 10-15min.
Cand apa fierbe se adauga si orezul orezul, se completeaza cu supa/apa daca a scazut si se lasa la fiert la jumatatea timpului de fierbere putem adauga ardei taiati cuburi si rosiile decojite si taiate cuburi sau conserva de rosii. Lasam pna ce orezul este fiertsi se leaga gustam de gust si la final adaugam patrunjel tocat marunt.
Putem servi alaturi de pulpe de pui la cuptor !