Orez Persan Cu Sofran, Stafide Si Fistic
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asta e o reteta de orez pe care am facut-o deja de mai multe ori, pentru ca ne-a placut foarte tare.Merge mancat ca atare , e o reteta buna de post (daca eliminati untul si folositi ulei) sau ca si garnitura .Sigur va veti impresiona familia sau musafirii.
INGREDIENTE:
Măsura
ceasca= 240 ml
-2 ½
cești de orez cu bobul lung
-1/2
linguriță de șofran (eu am folosit șofrănel , rudă lui mai săracă) sau turmeric
-2
linguri de unt clarificat
-4
păstăi mici de cardamom
-un
baton de scorțișoară
-4
cuișoare
-10
boabe de piper
-coaja
rasă de la o portocală
-sare
-2 linguri
de fistic fără coajă
-2
linguri de fulgi de migdale
-2
linguri de stafide
2.Topiți untul într-o tigaie, adăugați
scorțișoara, cardamomul, cuișoarele și piperul și prăjiți-le ușor timp de 2
minute
3.Adăugați orezul, prăjiți-l 3 minute, apoi
adăugați 4 cești de apa și șofranul cu apa în care a infuzat, coaja de
portocală rasă, acoperiți cu capac, aduceți la fierbere la foc mare, apoi
lăsați focul la minim și fierbeți aproximativ 20 de minute, până ce lichidul
este absorbit și se formează mici cratere în orez.Scoateți condimentele care
s-au ridicat la suprafață și adăugați stafidele, amestecați și lăsați acoperit
încă 10 minute.
4.Încingeți o tigaie antiaderentă și rumeniți
ușor fisticul și fulgii de migdale, apoi adăugați-le la orez și serviți .
Poftă
bună!