Orez In Lapte Roz
Sursa Orez in lapte roz
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1h 10 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 1L 300 ml lapte
- 70 ml lichior de caspuni
- 30 ml Limoncello
- 1 baton de scortisoara
- 1 baton de vanilie, injumatatit
- 100 gr zahar
- 300 gr orez
Preparare
- Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun laptele, lichiorul de caspuni, Limoncello, batonul de scortisoara si vanilie si zaharul.Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se opreste focul, se acopera cratita si lasa la infuzat 30 minute.
- Dupa cele 30 minute, se inlatura batonul de scortisoara si vanilie si se pune cratita pe foc din nou, se adauga orezul apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 minute pana cand orezul s-a inmuiat iar compozitia s-a legat putin – in acest timp se amesteca din cand in cand pentru ca orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Orezul se serveste cald sau rece.