Orez Cu Vinete Si Ardei
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
M-am suparat pe sotz, asa ca am gatit fara carne si chiar cu orez, stiu ca nu-i place :). Mancarica se face repede atat ca trebuie sa murdariti vreo 3 cratite . Bun gustul dat de vinete si daca puneam si curry cred ca era si mai bun.
Ingrediente:
- 1 cana de orez
- 1 vanata mijlocie
- 1 ardei rosu
- 2-3 fire de ceapa verde
- 1 morcov
- 1 lingura frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
- ulei, sare
- 2 cuburi concentrat de legume
- 1/2 lingura curry ( eu nu am pus ca nu am avut dar voi sa puneti )
Punem 3 cani de apa la fiert si cand apa da in clocot adaugam orezul si cuburile de legume. Lasam sa fiarba orezul pe jumatate si apoi oprim focul. Folositi o oala mai mare deoarece aici va fi produsul final.
Curatam vanata de coaja si o taiem cuburi putin mai mari. Le prajim la foc mic in 6-7 linguri ulei timp de 2 minute, apoi condimentam cu sare , acoperim cu un capac si lasam putin pana devin sticloase apoi luam capacul si lasam sa se prajeasca pana devin aurii. Cand am luat capacul adaugam si ceapa tocata marunt.
Spalam si curatam morcovul de coaja si il taiem cubulete mici. Ardeiul il taiem tot cubulete dar mai mari. Incalzim putin ulei intr-o cratita, adaugam morcovul si ardeiul. Condimentam cu sare si lasam sa se prajeasca sub capac pana se inmoaie morcovul.
Adaugam toate legumele la orez, punem si patrunjelul si adaugam si curry. Lasam 7 minute la foc mic, textura trebui sa fie cremoasa.
Reteta este de pe un site rusesc cu mici modificari .