Orez Cu Sos De Rosii Si Carnati
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta rapida, simpla si gustoasa, descoperita in revista Numai pentru tine nr.2/2012.
Timp de preparare:10'
Timp de fierbere:20'
Dificultate: mica.
Ingrediente:
1 cana cu orez cu bob lung,
2 carnati de casa afumati,
1 cescuta cu sos de rosii,
1 ceapa,
1 ardei gras rosu,
ulei,
cimbru,
sare si piper.
Mod de preparare:
1. Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga orezul curatat si spalat, si amesteca.Stinge cu trei cani de apa sau supa de legume. Acopera si lasa sa fiaba la foc mic.
Eu am folosit doua pungute de orez prefiert de 125g, pe care le-am fiert in apa, in prealabil, 8 minute, apoi le-am taiat, si am varsat orezul peste ceapa, nemaifiind necesara fierberea lui.
Separat, taie carnatii in felii potrivit de groase si prajeste-le in ulei.
Cand orezul e aproape fiert, toarna sosul de rosii si lasa sa scada. Adauga ardeiul gras taiat in cubulete si feliile de carnat.
Potriveste gustul de sare si piper si lasa sa dea in 1-2 clocote. La final, aromatizeaza cu verdeata. Se poate si cu patrunjel, eu am folosit cimbru ;-)