Orez Cu Sos De Mere Si Branza
articol scris de danona blog mucosulmofturos.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fetita mea tocmai ce trece printr-o enterocolita "draguta" in urma unei petreceri de la un loc de joaca amenajat, unde au servit copiii pizza si tort -nici nu vreau sa ma gandesc cum si cu ce o fi fost facut- drept urmare tragem acum ponoasele si bagam un regim.
Ingrediente 4 portii:
4 mere mari
scortisoara
1/2 lingurita fructoza
coaja si sucul de la 1/2 portocala
1/2 cana orez
esenta vanilie
200 g branza proaspata de vaci
Merele se spala, se decojesc si se taie in 4 bucati, scotandu-se cotorul. Merele se pun intr-o tava pentru cuptor si se presara peste ele scortisoara, fructoza, coaja de portocala si sucul de portocala, dupa care se dau la cuptor la foc mediu/mare.
Intre timp, intr-o oala mica se fierbe pe aragaz orezul spalat, adaugandu-se in apa ce fierbe 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce fierb se pune orezul intr-o sita si se scurge bine de apa.
Cand merele s-au copt se scot de la cuptor, se paseaza cu mixerul (fara sa se scurga de zeama) si se amesteca cu branza proaspata de vaci. Sosul de mere se adauga apoi peste orez si se serveste cald.
Aceasta reteta este potrivita si pentru un bebelus mai mare de 8 luni, care este obisnuit sa mestece intre gingii bucatele de alimente mai marisoare.